Vijesti

Održan sastanak s predstavnicom Centra za socijalnu skrb, Područni ured Maksimir

Članice Ženske sobe, Anamaria Drožđan-Kranjčec i Maja Vukmanić Rajter su organizirale i održale sastanak s predstavnicom Centra za socijalnu skrb, Područni ured Maksimir Jasnom Lozjanin Botica 4. kolovoza 2016. godine.

Anamaria Drožđan-Kranjčec je predstavnici Centra za socijalnu skrb ukratko je predstavila osnovne crte projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ poput njegovih ciljeva, očekivanih rezultata te glavnih grupa aktivnosti. Nakon predstavljanja projekta istaknula je partnerske organizacije na projektu i donatora, odnosno Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

Maja Vukmanić Rajter predstavila je rad Ženske sobe s naglaskom na rad Centra za žrtve seksualnog nasilja. Predstavljene su dosadašnje aktivnosti provedene u sklopu projektu s naglaskom na provedeno istraživanje o ulozi organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj i održanoj trodnevnoj Konferenciji o ulozi i održivosti organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama.

Gđa. Lozjanin Botica iskazala je interes za daljnjim sudjelovanjem na aktivnostima Ženske sobe s obzirom na nužnost kvalitetne suradnje i zajedničkog rada centara za socijalnu skrb i organizacija civilnog društva u području suzbijanja nasilja nad ženama.

Gđa. Lozjanin Botica je naglasila da je u svakom trenutku otvorena za suradnju te nastavak iste i po završetku projekta.

Sastanak je sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te sljedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt je financijski podržavan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

IMG_0612