Vijesti

Održan sastanak s predstavnicom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Članice Ženske sobe, Anamaria Drožđan-Kranjčec i Josipa Tukara Komljenović organizirale su i održale sastanak s predstavnicom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Zoranom Uzelac Bošnjak, voditeljicom Odsjeka za socijalnu zaštitu i planiranje 23. kolovoza 2016. godine.

Josipa Tukara Komljenović ukratko je predstavila osnovne crte projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ poput njegovih ciljeva, očekivanih rezultata te glavnih grupa aktivnosti. Također, jasno su istaknute partnerske organizacije na projektu i sam donator, odnosno Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

Anamaria Drožđan Kranjčec je predstavila dosadašnje provedene aktivnosti na projektu sa naglaskom na prezentaciju rezultata istraživanja „Analiza uloge, kapaciteta i održivosti organizacija civilnog društva koje rade na suzbijanju nasilja nad ženama“. Ujedno su predstavljeni značajni koraci postignuti na trodnevnoj konferenciji o ulozi i održivosti organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama održanoj u Opatiji u lipnju 2016. godine.

Gđa. Uzelac Bošnjak izrazila je želju za daljnjim informacijama o napretku projekta te naglasila zadovoljstvo suradnjom sa Ženskom sobom i istu navela kao primjer uspješnog djelovanja jedinice lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. Ujedno je interes pokazala za dodatnim informacijama o partnerskoj organizaciji Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík) i o načinima kako je suradnja ostvarena.

Sastanak je sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te sljedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt je financijski podržavan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.