Vijesti

Održan sastanak sa sutkinjom Županijskog suda u Zagrebu

Dana 20.01.2017. godine je održan sastanak s predstavnicom relevantne institucije, odnosno sutkinjom Lanom Petö Kujundžić, sutkinjom na Županijskom sudu u Zagrebu, Odjel za mladež.

Projekt „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ predstavljen je od strane Anamarie Drožđan Kranjčec, predstavljeni su njegovi ciljevi, glavne grupe aktivnosti i postignuti rezultati. Jasno su istaknute partnerske organizacije na projektu i sam donator, odnosno Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

Naglasak je stavljen na predstavljanje rezultata istraživanja „Analiza uloge, kapaciteta i održivosti organizacija civilnog društva koje rade na suzbijanju nasilja nad ženama“ te publikacija „Organizacije civilnog društva kao ključni akteri u suzbijanju nasilja nad ženama u Hrvatskoj“. Više govora je bilo vezano uz analizu i praćenje promjena i primjena relevantnih javnih politika o ulozi i održivosti organizacija civilnog društva te njihovoj ulozi u suzbijanju nasilja nad ženama.

Sutkinja Peto Kujundžić je pokazala poseban interes za posljednji dio sastanka zanimajući se za do sada analizirane javne politike te uočene promjene i propuste hrvatskog zakonodavstva, kao i institucionalnog okvira rada na problematici nasilja nad ženama, ljudskih prava te razvoju civilnog društva.  Izrazila je želju za primitkom konačne analize nakon završetka ove aktivnosti koju provodi partnerska organizacija Ženska udruga „IZVOR“.

Sastanak s predstavnicima/ama dio je projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ koji financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, financijski mehanizam europskog gospodarskog prostora (EGP) i financijski mehanizam Kraljevine Norveške. Projekt provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) s partnerskim organizacijama Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Reykjavík, Island).