Vijesti

Održan trening “Kvalitetno upravljanje organizacijama civilnog društva – II. dio”

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava 28. travnja, 2014. održan je trening naziva “Kvalitetno upravljanje organizacijama civilnog društva – II. dio”. Na treningu su sudjelovale/i članice/ovi iz udruga Trans Aid-a i Zagreb Pride.

U prvom dijelu treninga članica Ženske sobe, Anamaria Drožđan-Kranjčec prisutnima je održala predavanje o pisanju projektnih prijedloga pri čemu je isticala naputke za što kvalitetnije apliciranje na natječaje. Na primjerima dobre prakse Ženske sobe, Drožđan-Kranjčec prisutne je educirala o najčešćim pogreškama i propustima koji nastaju prilikom pisanja projektnih prijedloga. U završnom dijelu izlaganja osvrnula se i na Zakon o radu te izradi Pravilnika o radu za organizacija civilnog društva u svrhu što kvalitetnijeg upravljanja organizacijama.

U drugom dijelu treninga je član Ženske sobe, Dalibor Stanić održao predavanje o zakonskim propisima važnim prilikom budžetiranja i izvještavanja donatora, kako nacionalnih tako i europskih donatora. Educirao je prisutne i o zakonskim obavezama i okvirima potrebnih za što kvalitetnije i uspješnije vođenje organizacija civilnog društva.

Održani drugi po redu trening “Kvalitetno upravljanje organizacija civilnog društva – II. dio” namijenjen je podizanju kapaciteta organizacija civilnog društva kako bi što samostalnije i kvalitetnije vodile organizacije. Trening je održan u sklopu projekta “Gender equality for all – It is time for transgender rights”. Projekt je financijski podržan od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

20140428_145215

20140428_145338