Vijesti

Održan trening za volontere i volonterke #sherajmoodgovorno

Dana 03. i 04.03.2017. godine održan je dvodnevni trening #sherajmoodgovorno, namjenjen studenticama i studentima u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Trening je bio kombinacija radionica i predavanjam, a tokom treninga sedam volonterki je educirano o seksualnom nasilju, seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju na društvenim mrežama, te o metodama rada s mladima.

Trening su vodile Maja Vukmanić Rajter (socijalna pedagoginja) i Anamaria Drožđan – Kranjčec (diplomirana pravnica), koje su trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

Po završetku treninga svaka od volonterki će održati po dvije radionice za djecu i mlade u jednoj od partnerskih škola (I. Gimnazija u Zagrebu, Ekonomsko – turistička škola u Daruvuru i Srednja škola Novska) i to na temu prevencije seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama.

Trening je sastavni dio projekta #sherajmoodgovorno kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Ekonomskom i turističkom školom Daruvar, Srednjom školom Novska i 1. gimnazijom Zagreb.

IMG_7398

IMG_7419