Vijesti

Održan trening za volontere/ke pod nazivom „Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome“

Dana 13. svibnja 2016. godine proveden je trening za volonterke i volontere pod nazivom „Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome“ organiziran od strane Ženske sobe – Centar za seksualna prava.

Na treningu su se obrađivale  teme nasilja nad ženama (oblici, rasprostranjenost, posljedice), uloga i važnost samoorganiziranja građana/ki i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u suzbijanju nasilja nad ženama. Trening su vodile Anamaria Drožđan-Kranjčec (dipl.iur.), a kao izlagačice sudjelovale su dr. sc. Maja Mamula (psihologinja, koordinatorica Ženske sobe), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja).

Trening je osmišljen kako bi educirao sudionike/ice o nasilju nad ženama te kako bi potaknuo aktivno uključivanja u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena. Po završetku treninga sudionici/e istoga obavezali/e su se na 30 sati volontiranja u organizacijama koje se bave suzbijanjem nasilja nad ženama diljem Republike Hrvatske.

Trening je sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama/ New Force in Fighting Violence against Women“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te slijedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt je osmišljen s ciljem jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva i promicanja poticajnog okruženja za sektor.

Projekt financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, fond Kraljevine Norveške i EEA fond.

fb9d38c2-dc1d-4ecf-8cc1-88b827f274d7