Vijesti

Održan trening za volontere/ke „Ja znam! Ja djelujem!“

U četvrtak, 29. listopada održan je jednodnevni trening za volonterke i volontere pod nazivom „Ja znam! Ja djelujem!“. Trening namijenjen studentima i studenticama organizirala je i održala Ženska soba – Centar za seksualna prava, u vlastitom prostoru (Maksimirska 51a, 10 000 Zagreb) i to u trajanju od 10 do 17 sati.

Teme treninga obuhvaćale su seksualno nasilje, ravnopravnost spolova, doprinos civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te rad na osmišljavanju reach out aktivnosti koje će provoditi same/i volonterke i volonteri. Fokus treninga bio je na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te postizanje pozitivnih promjena u postojećoj lokalnoj zajednici.

Trening su vodile Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Matea Popov (mag. psych.), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. U narednom periodu sudionice treninga provoditi će reach out strategije kojima će biti obuhvaćeni mladi diljem Hrvatske.

Ovaj trening je održan u sklopu projekta “Ja znam! Ja djelujem!” kojeg financijski podržava Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

IMG_0956

IMG_0958

IMG_0968