IPA, Vijesti

Održana 3 dvodnevna treninga “Uloga organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama – uspostavljanje međusektorske suradnje“

Ženska soba je u okviru projekta “Sigurno mjesto” kojeg financijski podržavaju Europska unija i Ured za udruge Vlade RH (National Programme for Croatia under the IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2009) održala 3 dvodnevna treninga za predstavnike/ice institucija i organizacija civilnog društva u suradnji sa 3 partnerske organizacije: Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin (Pakrac), Centar za žene Adela (Sisak) i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja (Virovitica).

20131128_141726

Treninzi su održani od 25. – 26. listopada 2013. u Lipiku, od 14. – 15. studeni 2013. u Topuskom i od 28.11- 29.11.2013. u Višnjici.

Osnovni cilj i teme ovih treninga su unaprjeđenje znanja i suradnje u svrhu što kvalitetnijeg pružanja pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja te upoznavanje sa izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Republike Hrvatske koji je stupio na snagu 01. siječnja 2013. godine, s naglaskom na problematiku nasilja nad ženama.

Trenerice su bile članice Ženske sobe, članice „Delfina“, članice Centra za žene Adela i S.O.S. Virovitice te su kao gošće predavačice sudjelovale Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda i Ana Ergović Kuzmanović, voditeljica Odjela za organiziranje i pružanje podrške žrtvama i svjedocima pri županijskom sudu u Zagrebu.

P1010637

Na treninzima je ukupno sudjelovalo 76 predstavnika/ica institucija i OCD-a te su u sklopu navedenih treninga kreirane preporuke za unaprjeđenje rada u području  suzbijanju nasilja nad ženama.