Vijesti

Održana dvodnevna edukacija za volontere/ke „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava završena je dvodnevna edukacija namijenjena studentima i studenticama naziva „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“. Edukacija je održana 17. i 18. siječnja 2018. godine u prostoru Ženske sobe, Zagreb te je na njoj sudjelovalo 10 osoba.

Edukacija je pružila volonterima/kama znanje iz područja seksualnog nasilja, govora mržnje i seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama, rasprostranjenost ovih oblika nasilja te zakonodavnom okviru. Drugi dan edukacije je bio posvećen metodama rada s djecom i mladima te razvoju i održavanju preventivnih radionica.

Edukaciju su vodile članice Ženske sobe, Kristina Mihaljević (socijalna pedagoginja), Antonije Hojt Ilić (socijalna pedagoginja), Anamaria Drožđan Kranjčec (diplomirana pravnica) i dr. sc. Maja Mamula (psihologinja) trenerice i predavačice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije.

Edukacija za volontere/ke je sastavni dio projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr.sc. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje.