Vijesti

Održana “Edukacija o mogućnostima i važnosti provođenja medijskih kampanja”

U prostoru Ženske sobe – Centra za seksualna prava 20. i 21. rujna 2016. održana je Edukacija o mogućnostima i važnosti provođenja medijskih kampanja za predstavnice organizacija civilnoga društva.

Prvi dan edukacije vodile su predavačice iz Otvorene medijske grupacije (www.omg.hr) Anita Juka, Iva Markić i Laura Sinovčić koje su obradile teme definiranja cilja medijske kampanje, prednosti i nedostatka uspješnih medijskih kampanja, odabira ciljnih skupina, odabira poruke i komunikacijskih kanala, primjera inovativnih kampanja i primjeri dobre prakse te su pružile uvid u analiza medijskog prostora.

img_1799

Drugi dan edukacije sastojao se od dva glavna dijela. Jutarnji dio bio je posvećen sastanku na kojem su prisustvovali novinari i novinarke medija s ciljem razmjene informacija i uspostave suradnje sa organizacijama civilnog društva. Jure Šulentić iz agencije za komunikacije i poslovno savjetovanje Lumos održao je predavanje o tome kako komunicirati s medijima.

img_1809

U popodnevnom dijelu edukacije, sudionice su razvijale temelje nacionalne medijske kampanje s ciljem suzbijanja nasilja nad ženama i promocije uloge organizacija civilnoga društva u Hrvatskoj. Razvoju kampanje prethodilo je predavanje Danijele Maričević, account direktorice reklamne agencije Imago, koja je sudionice uputila u izradu uputa za kreiranje kampanje te način komunikacije s reklamnim agencijama.

Edukaciju je vodila i moderirala Paula Zore, članica Ženske sobe.
Sudionice edukacije iskazale su zadovoljstvo sudjelovanjem na održanim aktivnostima koje će im uvelike pomoći u izradi i provedbi medijskih kampanja u organizacijama iz kojih dolaze.

Navedene aktivnosti su sastavni dio projekta „Novom snagom protiv nasilja nad ženama“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) te sljedeće partnerske organizacije: Ženska udruga “IZVOR” (Tenja), Ženska grupa Karlovac „Korak“ (Karlovac) i Stígamót – Counselling and education center on sexual violence (Island, Reykjavík). Projekt je financijski podržavan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, fondova Kraljevine Norveške i EEA fonda.

img_1823

img_1830