Vijesti

Održana edukacija za predstavnice i predstavnike županijskih timova

Ženska soba je u suradnji sa S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R održala online edukaciju „Seksualno nasilje kao sastavni dio nasilja u obitelji“ dana 10. studenoga 2020. godine.

Na edukaciji su sudjelovale predstavnice i predstavnici Županijskog tima za sprečavanja i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Primorsko-goranske županije i Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Virovitičko-podravske županije.

Predavačice i predavač na edukaciji su bili dr. sc. Maja Mamula i Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur. ispred Ženske sobe, koordinatorica S.O.S. Virovitice – savjetovanje, osnaživanje, suradnja Desa Kolesarić te Daniel Antunović, koordinator Udruge za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R.

Teme obuhvaćene edukacijom odnosile su se na intersekciju nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnu perspektivu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji, ulogu županijskih timova u njihovom suzbijanju te važnostima i izazovima međusektorske suradnje.

Edukacija je sastavni dio projekta „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Požega i Centrom za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Maksimir uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.