Vijesti

Održana javna akcija “Iskoristi pravo na život bez nasilja”

Ženska soba – Centar za seksualna prava je u subotu, 27. rujna, 2014. godine održala javnu akciju “Iskoristi pravo na život bez nasilja” kako bi promovirala dvomjesečnu kampanju koja je započela na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna. Javna akcija je održana u centru Zagreba, ispred hotela Dubrovnik.

Na javnoj akciji su na postavljenim štandovima dijeljeni informativni materijali (leci, brošure, priručnici) te su građani i građanke ispisivali poruke protiv nasilja nad ženama koje su potom stavljane na uže.

Javnu akciju su svojim dolaskom podržale i mnoge javnosti poznate osobe kao što su Sonja Šarunić, rukometašice rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb, Jasna Bilušić, Žarko Savić, Sanja Pilić, Lana Klingor, Mario Periša, Ivana Marić te mnogi/e drugi/e. Javnu akciju su popratili i mnogi mediji (primjerice Nova TV, Radio Sljeme).

Javna akcija je sastavni dio projekta Ženske sobe – Centra za seksualna prava “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena!” koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi se u suradnji s 4 partnerske organizacije: Centar za žene Adela (Sisak), Udruga Brod – Grupa za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Udruga žena “HERA” (Križevci) i SOS telefon – Grad Rijeka.

NNF_2230

NNF_2216

IMAG0784