Vijesti

Održana jednodnevna edukacija partnerskih organizacija u sklopu programa „Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju“

U organizaciji Ženske sobe – Centar za seksualna prava dana 1. rujna 2017. godine održana je  jednodnevna edukacija partnerskih organizacija u sklopu trogodišnjeg programa „Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju“. Cilj programa jest razvoj poticajnog okruženja za uspostavu modela zapošljavanja žena žrtava nasilja u obitelji kroz aktivno jačanje suradničkog odnosa svih ključnih aktera.

Cjelodnevna edukacija održana je u prostoru Ženske sobe u Zagrebu, a na njoj je sudjelovalo ukupno 10 predstavnica i predstavnika partnerskih organizacija: Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Požega, Udruga Brod – grupa za ženska ljudska prava, Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Dom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – Duga. Kroz edukaciju, predstavnice i predstavnici partnerskih organizacija su se međusobno upoznale/i i dogovorile/i tijek projektnih aktivnosti te definirale/i obveze svake od organizacija na programu.

Aktivnosti prve godine programa provodit će se u Slavonskom Brodu gdje će, između ostaloga, biti organiziran ciklus radionica s ciljem osnaživanja žena žrtava nasilja u obitelji, a provesti će se i ciklus osposobljavanja žena žrtava nasilja u obitelji za zanimanje njegovateljice ili geronto domaćice.

Jednodnevna edukacija partnerskih organizacija održana je u okviru projekta “Edukacijom i osnaživanjem – korak bliže zaposlenju”. Ženska soba – Centar za seksualna prava ga provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod, Centrom za socijalnu skrb Požega, Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja – Duga. Program se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske