Vijesti

Održana poludnevna radionica “Seksualno nasilje” u Zagrebu

U prostorima Ženske sobe – Centra za seksualna prava održana je u subotu, 15. studenoga, 2014. poludnevna radionica za mlade djevojke i žene naziva “Seksualno nasilje”. Poludnevnu radionicu su vodile članice Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić i Paula Zore na temu seksualnog nasilja te Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja.

Nakon predstavljanja sudionica radionice, Ženske sobe te projekta “Moj glas protiv nasilja”, Antonija Hojt Ilić prisutne je upoznala s rodno uvjetovanim nasiljem, s naglaskom na seksualno nasilje. Sudionice su kroz vježbu o mitovima i predrasudama vezanim uz rodno uvjetovanog nasilja osvijestile cjelokupnu problematiku.

U drugom dijelu poludnevne radionice, sudionicama je predstavljen Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja te obaveze, uloge, oblike, način i sadržaj suradnje državnih institucija i tijela koji sudjeluju u otkrivanju i suzbijanju seksualnog nasilja i pružanju pomoći i zaštite osobama izloženim seksualnom nasilju.

Poludnevna radionica je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske „Moj glas protiv nasilja“/“My Voice against Violence“ koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

zagreb 15.11. za web