Vijesti

Održana poludnevna radionica za mlade, nezaposlene žene

U organizaciji Ženske sobe 31. svibnja, 2014. godine održana je poludnevna radionica naziva “Rodno uvjetovano nasilje”. Poludnevna radionica je bila namijenjena mladim nezaposlenim ženama, a održana je u prostorijama Ženske sobe u Zagrebu.

Josipa Tukara uvodno je predstavila rad Ženske sobe, dok je Antonija Hojt Ilić, voditeljica programa za mlade, vodila radionicu o rodno uvjetovanom nasilju. Hojt Ilić prisutne je upoznala s oblicima seksualnog nasilja, posljedicama i rasprostranjenošću seksualnog nasilja u Hrvatskoj te su kroz vježbu o mitovima i predrasudama o rodno uvjetovanom nasilju sudionice rasvijetlile stereotipne sudove koji prevladavaju u društvu. Po završetku vježbe, sudionice su upoznate s Protokolom o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, s posebnim naglaskom na obveze policije, zdravstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova u postupanju sa žrtvama seksualnog nasilja.

Poludnevna radionica sastavni je dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/”My voice against violence” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Poludnevna radionica_Zagreb_01

Poludnevna radionica_Zagreb_02