Vijesti

Održana predavanja za roditelje učenika/ca partnerskih škola u sklopu projekta „ Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“

Psihologinja Ženske sobe – Centra za seksualna prava i policajac iz zajednice održali su predavanja roditeljima učenika/ca dana 24. travnja 2018. godine u OŠ dr. Vinka Žganca i dana 2. svibnja 2018. godine u OŠ Matka Laginje.

Predavanja su trajala 60 minuta, a obrađene su teme prepoznavanja i prevencije te prijave elektroničkog nasilja, s naglaskom na seksualno nasilje.

Cilj predavanja bio je upoznati roditelje sa realnom situacijom na području seksualnog nasilja putem Interneta i društvenih mreža te upoznavanje s MUP-ovim programom prijave elektroničkog nasilja Red Button.

Predavanja su održana u sklopu projekta „Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu“ kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca, Zagreb i Osnovnom školom Matka Laginje, Zagreb. Projekt financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.