Vijesti

Održana predstava “Zašto ja?” u kazališu KNAP

U prepunom kazalištu KNAP u Zagrebu 18. veljače, 2015. izvedena je kazališna predstava “Zašto ja?”. Glumci i glumice dramske skupine “Minimalisti” još jednom su oduševili gledatelje i gledateljice odličnom izvedbom.

Na predstavi su prisustvovali/e učenici i učenice Učeničkog doma Dore Pejačević, Učeničkog doma A. G. Matoša iz Zagreba, XIII. Gimnazije Zagreb te Drvodjeljske škole Zagreb te brojne druge osobe. Uz predstavnice organizacija civilnog društva, predstavi je prisustvovala i predstavnica Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

Predstava je nastala kao dio projekta Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH 2010. godine u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava. Od tada do danas je izvedene diljem Hrvatske. Predstava je zamišljena na način da prvenstveno mladima prenese poruku o problematici trgovanja ljudima te im približi mehanizme zaštite.

Dramsku skupinu “Minimalisti” čine Lucija Cvitanović, Tomislav Brodarić, Ivan Fratrić, Valentina Lončarić, Ana Pavlović i Luka Žučko. Voditeljica projekta je, u okviru kojeg je i održana predstava, Maja Vukmanić Rajter Ženske sobe – Centar za seksualna prava u suradnji s profesoricom Anom Đordić iz XIII. gimnazije te tehničkog realizatora Dalibora Stanića.

Kazališna predstava dio je projekta “Mladi protiv trgovanja ljudima” podržanog od strane Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.