Vijesti

Održana radionica za ruralne i nezaposlene žene u Gaju

Članice Ženske sobe, Paula Zore i Anamaria Drožđan-Kranjčec održale su prvu u nizu poludnevnu radionicu za ruralne i nezaposlene žene u Gaju. Poludnevne radionice sastavni su dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja” koji financijski podržava Europska unija ( u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.

Radionica je održana 24. travnja, 2014 godine te su na njoj sudjelovale ruralne i nezaposlene žene s područja Gaja. Paula Zore obradila je temu rodno uvjetovanog nasilja pri čemu se osvrnula na trenutnu situaciju u Hrvatskoj i pozitivne promjene. Anamaria Drožđan-Kranjčec prezentirala je Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja pri čemu je sudionice radionice posebno upoznala s postupkom prijave nasilja, odnosno kojim institucijama i organizacijama se obratiti te što učiniti ukoliko su žrtve rodno uvjetovanog nasilja ili njima netko blizak.

Sudionice poludnevne radionice iskazale su zadovoljstvo održanom radionicom te istaknule nužnost i potrebu za prezentiranim informacijama.

DSC00715

DSC00725