Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Održana Specijalizirana edukacija u Slavonskom Brodu

13442313_10153649114882304_6952140148656981817_n

U organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava 17. i 18. lipnja, 2016. godine u Slavonskom Brodu održala se Specijalizirana edukacije stručnih osoba koje rade sa žrtvama seksualnog nasilja “Modul 1 – Seksualno nasilje: definicija, oblici, rasprostranjenost, indikatori, posljedice” i “Modul 2: Zakonska perspektiva seksualnog nasilja”.

Na edukaciji je sudjelovalo više od 30 stručnjaka i stručnjakinja iz organizacija civilnog društva i relevantnih državnih institucija poput centara za socijalnu skrb, županijskog državnog odvjetništva, sudova, zdravstvenog sustava, obrazovnog sustava i sl.. Nakon početna dva modula, edukacija će se nastaviti tijekom 2017. godine, pri čemu je svaki modul u trajanju od jednog radnog dana.

Predavačice na specijaliziranoj edukaciji su bile dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe; Branka Žigante Živković, dipl. iur., sutkinja Visokog prekršajnog suda u Zagrebu; Matea Popov, mag. psych., savjetodavka u Centru za žrtve seksualnog nasilja; Lana Petö Kujundžić, dipl. iur, sutkinja na Županijskom sudu u Zagrebu, Odjel za mladež.

Edukacija je sastavni dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Nositeljica projekta je Ženska soba, u partnerstvu s Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava i Gradom Slavonskim Brodom.