Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Održana tematska sjednica u Slavonskom Brodu

U tijeku je implementacija projekta „Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured Vlade RH za udruge. Nositeljica ovog projekta je Ženska soba – Centar za seksualna prava iz Zagreba te partnerske organizacije Grad Slavonski Brod i Udruga Brod grupa za ženska ljudska prava.

Udruga Brod – grupa za ženska ljudska prava organizirala je i 21. rujna 2017. godine održala tematsku sjednicu povodom obilježavanja  „Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“. Tematska sjednica održana je u vremenu od 11.00 do 12.30 sati u prostoru Centra za  socijalnu skrb, Slavonija I/13, Slavonski Brod. Ovo je šesta tematska sjednica u okviru projekta, a na istoj sudjelovali predstavnici/e relevantnih institucija.

Na tematskoj sjednici su članice Udruge Brod, Anamaria Matanović i Gordana Matanović, predstavile projekt i savjetovalište za žene žrtve obiteljskog nasilja koje djeluje u sklopu Udruge Brod. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega, Anica Gusak-Krajnović, govorila je o institucionalnoj pomoći ženama žrtvama obiteljskog  nasilja te u međuresornoj suradnji s Udrugom Brod koja je vrlo važna na području prevencije ove vrste nasilja te zaštite prava i interesa kako žena koje doživljavaju nasilje, tako i njihove djece.

Tematska sjednica sastavni je dio projekta “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.