Vijesti

Održana VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova

U organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova 5. prosinca, 2014. u Zagrebu je održana VI. Koordinacija županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova, na kojoj su sudjelovali/e predstavnici/e 15 županijskih povjerenstava i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Na VI. Koordinaciji je sudjelovala i Maja Mamula, kao predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Gradske skupštine Grada Zagreba.

Sastanak VI. Koordinacije sazvan je s ciljem unaprjeđivanja i razmjene informacija i primjera dobre prakse u provedbi politike ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini uključujući predstavljanje provedbe županijskih akcijskih planova za provedbu Nacionalne politike za ravnopravnost spolova 2011. – 2015.

Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova na lokalnoj razini otvorila je VI. Konferenciju županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova te održala uvodno izlaganje “Provedba ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini i uloga županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova”. Po završetku izlaganja Štimac Radin, predstavnici/ce županijskih povjerenstava izlagali/e su o primjerima dobrih praksi u promicanju ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

Tijekom drugog dijela VI. Koordinacije Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH, predstavila je projekt “Moj glas protiv nasilja”. Nositelj projekta je Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji s dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

Nakon predavanja Morane Paliković Gruden, dopredsjednice Hrvatskog olimpijskog odbora na temu “ravnopravnost spolova u sportu”, VI. Koordinacija je zatvorena diskusijom, usvajanjem zaključaka te zatvaranjem rada Koordinacije.

Zaključci VI. Koordinacije županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.