SNEP Online tool, Vijesti

Održane fokus grupe s učenicama i učenicima srednjih škola u sklopu projekta SNEP Online Tool

Dana 15.06.2022. održale smo dvije fokus grupe s učenicama i učenicima srednjih škola. U provedbi fokus grupa sudjelovali su učenici i učenici iz šest srednjih škola diljem Hrvatske, odnosno iz Upravne škole Zagreb, I. gimnazije u Zagrebu, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Srednje škole “Ivan Švear” Ivanić Grad, Medicinske škole Osijek, te Ekonomske i turističke škole Daruvar.

Fokus grupe provedene su u sklopu europskog projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program online (SNEP Online tool)“ (engl. Sexual Violence – Educational and Prevention Program Onlline (SVEP Online tool)) No. 101049540. Provedba projekta financirana je od strane Europske unije u okviru Programa građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV-2021-DAPHNE). Nositeljica projekta je Ženska soba, a partner na projektu je Otvorena medijska grupacija.

Projekt se provodi u trajanju od dvije godine, na području cijele Republike Hrvatske.

Opći cilj projekta je prevencija seksualnog nasilja nad djecom kroz razvoj online edukativne platforme, podizanje razine kapaciteta stručnjaka/inja i senzibiliziranje o seksualnom nasilju.