Vijesti

Održane radionice u okviru projekta “Volontiram protiv nasilja”

Ženska soba trenutno provodi projekt naziva “Volontiram protiv nasilja” kojemu je cilj promocija aktivističkog i volonterskog djelovanja mladih u cilju prevencije seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja mladih.

U okviru navedenog projekta, dana 16. prosinca 2017. godine održane su 2 edukativno – preventivne radionice u učeničkom domu Škole za primalje. Na radionicama je sudjelovalo 16 učenica 2 razreda srednje škole. Na radionicama su obrađene teme prevencije seksualnog nasilja, s naglaskom na prevenciju seksualnog uznemiravanja te volonterstvo i važnost volontiranja.

Cilj radionica bio je educirati mlade o navedenoj problematici te jednako tako ih senzibilizirati i potaknuti da se kroz volonterski angažman uključe u prevenciju seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja u svojoj zajednici mladih. Svrha radionica je okupljanje manje grupe učenica koje će, uz mentorstvo svojih odgajateljica i članica Ženske sobe, osmisliti aktivističko volontersku akciju na temu prevencije seksualnog nasilja mladih u svom učeničkom domu/ srednjoj školi.

Radionice su dio projekta “Volontiram protiv nasilja” kojeg financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.