Vijesti

Održane radionice za učenike i učenice Osnovne škole Pantovčak

Ženska soba i Osnovna škola Pantovčak imaju razvijenu odličnu suradnju koja se nastavlja dugi niz godina.

Osnovna škola Pantovčak u svoj je kurikulum uvrstila preventivne radionice Ženske sobe na temu rodne ravnopravnosti i trgovanja ljudima. Sukladno tome, volonterke Ženske sobe Mija Rakarić, Lora Pivac i Anđela Krsnik te članice Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović i Kristina Mihaljević, provele su 6 radionica u razdoblju od 30. svibnja do 2. lipnja  2017. godine.

Radionice na temu rodne ravnopravnosti provedene su s učenicama i učenicima tri peta razreda, dok su radionice na temu prevencije trgovanja ljudima provedene s tri osma razreda.

Učenici/ce su ukratko upoznati/e s područjem rada Ženske sobe, kao i s glavnim metodama rada.  Radionice su provedene na veoma interaktivan i zanimljiv način čime se učenicima i učenicama približila tematika rodne ravnopravnosti, roda i spola te prevenciji trgovanja ljudima. Učenici i učenice su sudjelujući na radionicama osvijestili/e rodnu neravnopravnost koja još uvijek postoji u društvu, naučili/e razlikovati spol i rod te prepoznati rizike i problematiku trgovanja ljudima.

Ženska soba i Osnovna škola Pantovčak surađivat će i dalje, prvenstveno kroz educiranje učenika i učenica te kroz provedbu zajedničkih projekata.