Vijesti

Održano javno predavanje u Novskoj o seksualnom nasilju nad i među djecom i mladima

U organizaciji Ženske sobe i Srednje škole Novska, dana 2. listopada 2017. godine u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice “Ante Jagar” u Novskoj je održano javno predavanje “Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima”.

Predavanje je otvorila profesorica Srednje škole Novska Helena Vori, mag. oec. koja je predstavila projekt “#sherajmoodgovorno”, do sada provedene aktivnosti te postignute rezultate.

Senka Sekulić Rebić, psihologinja u Ženskoj sobi, psihoterapeutkinja u superviziji je nadalje održala predavanje na temu seksualnog nasilja i elektroničkog seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima. Nakon predavanja je uslijedila rasprava tijekom koje je Sekulić Rebić odgovarala na postavljana pitanja.

Javno predavanje je održano u okviru projekta “#sherajmoodgovorno” kojeg provode Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu sa Srednjom školom Novska, Ekonomskom i turističkom školom Daruvar te Prvom gimnazijom iz Zagreba. Projekt je financijski podržan od MInistarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.