Vijesti

Održano javno predavanje u Zlataru

Ženska soba je uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, održala javno predavanje naziva “Seksualno nasilje”, 14. svibnja, 2014. godine u Gradskoj vijećnici Grada Zlatara.

Prvi dio predavanja održala je Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije i voditeljica programa za mlade u Ženskoj sobi. Hojt Ilić prisutne je upoznala s osnovnim pojmovima vezanim uz problematiku seksualnog nasilja, oblicima, rasprostranjenosti, posljedicama te pružanju pomoći i podrške žrtvama nasilja. Tijekom drugog dijela predavanja Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, prisutnima je predstavila Konvenciju Vijeća Europe o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (poznatiju kao Istanbulska konvencija).
Na javnom predavanju su prisustvovali članovi i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije, predstavnici/e lokalnih institucija te državnih tijela, kao i mnoge osobe iz šire javnosti.

Javno predavanje je sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/”My voice against violence” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

10341678_240194139504365_7784307793434234522_n

DSC_1090