Vijesti

Održano predavanje u Centru za ženske studije u Zagrebu

Maja Vukmanić Rajter održala je predavanje za polaznice ženskostudijskog obrazovanja u Centru za ženske studije u zagrebu pod nazivom “Nasilje nad ženama i organizacije civilnog društva koje pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja”. Predavanje je održano 26. veljače, 2014. godine.

U prvom dijelu predavanja Maja Vukmanić Rajter polaznice ženskostudijskog obrazovanja prvo je upoznala s problematikom nasilja nad ženama, objasnivši im razliku između oblika nasilja nad ženama, dok je u drugom dijelu predavanja prezentirala rasprostranjenost organizacija civilnog društva koje pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja u Republici Hrvatskoj.

Predavanje “Prevencija seksualnog nasilja” održano je u sklopu projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja” koji financijski podržava Europska unija ( u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.