Vijesti

Održano predavanje za roditelje dviju zagrebačkih osnovnih škola

Ženska soba je u suradnji s Osnovnom školom Prečko Zagreb i Osnovnom školom Nikole Tesle Zagreb organizirala predavanje za roditelje učenica i učenika petih i šestih razreda dana 24. ožujka 2021. godine.

Online predavanje je održala članica Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. naziva „Seksualno nasilje i elektroničko seksualno nasilje“. Tijekom predavanja su obrađene teme seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima s naglaskom na razliku između flerta i seksualnog uznemiravanja te teme elektroničkog nasilja s naglaskom na elektroničko seksualno nasilje. Poseban naglasak je stavljen na prepoznavanje znakova koji ukazuju da dijete doživljava nasilje, preporukama za roditelje u slučaju elektroničkog nasilja te što učiniti kada/ako se dijete obrati za pomoć u slučaju preživljenog nasilja. Nakon predavanja je bio otvoren prostor za pitanja i diskusiju.

Zahvaljujemo se stručnoj suradnici, Ljiljani Samardžić, dipl. soc. pedagoginji, koja je sudjelovala u organizaciji predavanja za roditelje Osnovne škole Prečko i Osnovne škole Nikole Tesle iz Zagreba.

Predavanje je održano u okviru projekta“Samo da znači da!” kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za građanske inicijative Poreč, Srednjom školom Mate Balota Poreč i Turističko – ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč.  Projekt je financijski podržan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.