Vijesti

Održano predavanje za studente i studentice u Ministarstvu pravosuđa

Maja Vukmanić Rajter, voditeljica Centra za žrtve seksualnog nasilja, održala je 05. lipnja, 2014. godine predavanje naziva “Seksualno nasilje” u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu. Na predavanju su prisustvovali/e studenti i studentice raznih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji/e su i volonteri i volonterke Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Maja Vukmanić Rajter prisutne je upoznala s problematikom seksualnog nasilja, oblicima, posljedicama i rasprostranjenosti seksualnog nasilja. Poseban naglasak tijekom predavanja je stavljen na specifičnosti u direktnom radu sa žrtvama seksualnog nasilja.

Predavanje “Seksualno nasilje” održano je na poziv Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, a u sklopu projekta Ureda za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – Progress). Ženska soba i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje partnerske su organizacije na projektu “Moj glas protiv nasilja”.

Min.Pravosuđa_05.06.2014.