Vijesti

Održavanje treninga “Nasilje i diskriminacija prema ženama s invaliditetom na tržištu rada”

Ženska soba – Centar za seksualna prava organizira treći po redu trening naziva “Nasilje i diskriminacija prema ženama s invaliditetom na tržištu rada” u suradnji sa Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom. Trening će se održati u hotelu International, od 21. svibnja do 23. svibnja, 2014. godine u Zagrebu.

Trening je namijenjen predstavnicama organizacija civilnog društva koje rade direktno sa ženama žrtvama nasilja u skloništima i savjetovalištima širom Hrvatske, kao i predstavnicama organizacija osoba s invaliditetom.

Na treningu će biti govora o slučajevima diskriminacije i nasilja nad ženama s invaliditetom na radnom mjestu kao i mogućim i dostupnim mehanizmima zaštite. Također će biti govora i o  nužnosti razvoja što efikasnije pomoći, podrške i zaštite žena s invaliditetom od svih oblika nasilja i diskriminacije.

Cilj trening je nastaviti otvaranje teme o nasilju prema ženama s invaliditetom i započetu suradnju od protekle 2013. godine. Također, želi se ojačati postojeću suradnju i iznaći modalitete za nastavak zajedničkog rada na suzbijanju nasilja prema ženama, pogotovo ženama s invaliditetom.

Gošće predavačice bit će: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slošnjak; Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić; voditeljica Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom pri Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marija Mustač; predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba “Dodir”, Sanja Tarcazy; predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Manda Knežević; iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Mira Katalenić; iz Zajednice savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH – S.O.S. telefon za žene žrtve nasilja) Marica Mirić.

Trening se održava u sklopu projekta “Centar za žrtve seksualnog nasilja”, kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava, financijski podržanog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske i Grada Zagreba.