Vijesti

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim društvom za traumatski stres poziva na radionice i predavanja

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim društvom za traumatski stres (HDTS) poziva na tri zanimljiva događanja u lipnju (radionice i predavanja). Niže prenosimo poziv.

Prvi događaj je radionica o radu u području mentalnog zdravlja izbjeglica i tražitelja azila iz vrlo različitih kultura. Radionica će se održati u ponedjeljak, 13. lipnja 2016., od 9 do 13 sati u konferencijskoj dvorani na 2. katu knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Radionica je namijenjena stručnjacima koji već sada ili će ubuduće raditi s ovim klijentima. Voditelj je Andrew Kritovich iz Lutheran Community Services Northwest, Seattle, SAD. Broj mjesta je ograničen.

Drugo na što su zainteresirane osobe pozvane je javno predavanje o izazovima rada s traumatiziranim izbjeglicama iz drugih kultura. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 13. lipnja 2016., u 18 sati u konferencijskoj dvorani u knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Predavati će Elisabeth Farmer, direktorica International Counseling and Community Services, Seattle, SAD.

Pozivi za ova dva događaja su u prilogu. Molimo da se prijavite putem poveznice navedene u pozivu za svaki događaj.

Treći događaj je predavanje „Razlike između DSM-IV i DSM-V kod posttraumatskog stresnog poremećaja – dijagnostičke, kliničke i epidemiološke implikacije“ koje će za HDTS održati psihijatar Goran Arbanas, dr. med. Predavanje će se održati u utorak, 14. lipnja 2016., u 18 sati u predavaonici A-229 pri Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.