Vijesti

Okrugli stol “Otvorena vrata” Plavog telefona

U četvrtak, 18. lipnja s početkom u 14 sati, održan je okrugli stol „Otvorena vrata“ Plavog telefona. U centru Zagreba, u prostoru Chilloutke (Ilica 15), okupili su se brojni sudionici/ce iz nadležnih državnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva koje se bave pružanjem savjetodavnog rada.

Ispred Ženske sobe, na okruglom stolu su sudjelovale Paula Zore i Irena Špoljarić.

Na samom početku okruglog stola, predsjednik Udruge, Miroslav Vučenović, predstavio je Plavi telefon te njegov značaj. Ukazao je kako više od 18 godina postojanja takve inicijative itekako svjedoči o potrebi hrvatskog društva. Uslijedilo je predavanje Jelene Bićanić o partnerskom savjetovanju teorijom izbora te predavanje Lejle Talić o e-mail savjetovanju s klijentima. Talić se posebno usmjerila na najčešće probleme s kojima se klijenti javljaju, na koji im način pristupa te naglasila da svim klijentima ukazuje na važnost susreta uživo.

Nakon kratke rasprave s pitanjima iz publike, uslijedilo je predavanje Branke Anđukić o obiteljskom i partnerskom savjetovanju, prilikom kojeg je ukratko predstavila rezime iz 2014. godine – koji su najčešći problemi s kojima se klijenti javljaju te traže li pomoć za sebe ili za sebi blisku osobu.

Okrugli stol je završio predavanjem o individualnom savjetovanju, Anite Đuretić-Bartolović te kratkom raspravom, zaključcima i pozivom na međusobnu suradnju.