Vijesti

Okrugli stol „Potreba za podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje – iskustva iz prakse“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na temu potrebe za podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje, Ženska soba je dana 26. studenog 2021. godine održala okrugli stol putem online platforme Zoom.

Cilj okruglog stola bio je podizanje razine svijesti o rasprostranjenosti problema seksualnog nasilja u Hrvatskoj i potrebi za sustavnom i sveobuhvatnom podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje, te su na njemu sudjelovali predstavnici/e nadležnih tijela , institucija i organizacija civilnog društva.

Izlagačice na okruglom stolu bile su stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom rada na području nasilja u obitelji i seksualnog nasilja: dr. sc. Maja Mamula, psihologinja (Ženska soba), Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja (Ženska soba), Mirjana Kučer, pravnica (Domine), Lorena Zec, psihologinja (SOS RIJEKA – Centar za nenasilje i ljudska prava) i predstavnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Uprava za obitelj i socijalnu politiku (čekamo potvrdu).

Okrugli stol sastavni je dio programa „Unapređenje rada centra za žrtve seksualnog nasilja“ koji provodi Ženska soba uz financijsku podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Podršku povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.