Vijesti

Okrugli stol „Seksualno nasilje – potreba za standardizacijom prakse“

Ženska soba i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Gradske skupštine Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana protiv nasilja protiv žena održali su 24.11.2009. godine okrugli stol „Seksualno nasilje – potreba za standardizacijom prakse“ u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici i predstavnice relevantnih državnih institucija i tijela, te organizacija civilnog društva.

Osim definiranja glavnih problemnih područja vezanih uz suzbijanje seksualnog nasilja i zaštitu žrtava, raspravljalo se i o mogućnostima, ali i potrebi za standardiziranjem postupaka svih relevantnih aktera u prijavi i procesuiranju seksualnog nasilja, kao i u pružanju pomoći i podrške žrtvama.

Održavanje ovog okruglog stola financijski podržavaju Europska komisija, Norveško veleposlanstvo u Hrvatskoj i Grad Zagreb –  Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Više informacija možete naći na blogu Ženske sobe.

 

Ovo je priopćenje nastalo uz financijsku potporu Europske unije. Za sadržaj priopćenja je odgovorna Ženska soba i ni u kojem slučaju se priopćenje ne može uzeti kao stav Europske unije.