Opis ženske sobe

Ženska soba je feministička, neprofitna organizacija civilnog društva osnovana 2002. godine s ciljem prevencije i suzbijanja seksualnog nasilja, pružanja direktne podrške i pomoći osobama koje su preživjele seksualno nasilje te promocije i zaštite seksualnih prava.

Rad Ženske sobe utemeljen je u različitim perspektivama, obuhvaćajući glasove i iskustva osoba koje su preživjele seksualno nasilje, pomagačica, stručnjakinja, zagovaračica i istraživačica. U razvoju usluga za osobe koje su preživjele seksualno nasilje, koje su pristupačne, inkluzivne, kulturološki osjetljive i utemeljene na razumijevanju traume, posvećene smo socijalnoj pravdi i ljudskim pravima.

Ženska soba u svom radu integrira zagovaračke aktivnosti u području seksualnog nasilja, temeljene na ljudskim pravima i rodno osjetljivom pristupu. Prepoznajemo snagu preživjelih i poštujemo njihova različita iskustva, stvaramo poticajno okruženje za zacjeljivanje i razvoj otpornosti, pružamo usluge osobama koje su preživjele seksualno nasilje i zajednicama te podržavamo aktivizam i društvene promjene.