Vijesti

Početak provedbe kampanje Sherajmo odgovorno

Ženska soba je u partnerstvu sa Srednjom školom Novska, Prvom gimnazijom Zagreb i Ekonomsko – turističkom školom Daruvar krajem 2016. godine započela s provedbom projekta #sherajmoodgovorno.

Projekt u trajanju od godine dana, a usmjeren je na prevenciju elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Cilj projekta je suzbijanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na društvenim mrežama nad i među djecom i mladima.

U okviru projekta, dana 15. rujna 2017. godine započela je provedba kampan je Sherajmo odgovorno. Kampanja se provodi na Facebook-u, Instagram-u i YouTube-u.

U provedbi kampanje sudjeluju učenice i učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar, Srednje škole iz Novske te Prve gimnazije iz Zagreba. Ključna riječ kampanje je #reagiraj, a svrha kampanje je informirati i osvijestiti djecu i mlade, njihove roditelje, stručne djelatnice i djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova te širu javnost o pojavnim oblicima nasilja putem Interneta, posljedicama koje nasilje ostavlja te o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje.

 

Kampanja je sastavni dio projekta #sherajmoodgovorno kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.