Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja, Vijesti

Poziv na dvodnevni trening o seksualnom nasilju i volontiranju u organizacijama civilnog društva

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Seksualno nasilje i volontiranje u organizacijama civilnog društva“ koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Trening će se održati:

28.09. (četvrtak) i 29.09. (petak) 2017.

od 10:00h do 16:00h

u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja nad ženama, zakonskog okvira seksualnog nasilja, vulnerabilnih skupina, direktnog rada sa žrtvama nasilja, seksualnih prava, ravnopravnosti spolova te uloge civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena.

Sudjelovanje na treningu je besplatno te je svim sudionicima/ama osiguran ručak.

Trening je osmišljen kako bi educirao sudionike/ice o seksualnom nasilju te kako bi razvio specifična znanja i vještine u ovom području. Trening će voditi članice Ženske sobe, stručnjakinje u području seksualnog nasilja, sve redom trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te na pokretanje društvenih promjena.

 

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

 Obvezno je prisustvovanje na oba dana treninga.

  1. Po završetku treninga svaki sudionik/ca je dužan volontirati najmanje 10 sati u srodnim organizacijama civilnog društva koje se bave suzbijanjem nasilja nad ženamau roku od 1 mjeseca po završavanju edukacije (Ženska soba će ponuditi organizacije u kojima je moguće volontirati)
  2. Obvezno je sudjelovanje na follow-up sastanku nakon odrađenog volontiranja.

Sudionici/ce će na samom treningu potpisati ugovor o volontiranju te volonterskom angažmanu, a svi sudionici/e koji izvrše gore navedene obveze dobit će Potvrdu o završenoj edukaciji.

 

ROK ZA PRIJAVE JE 20.09.2017. godine

 

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis
  2. Motivacijsko pismo
  3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku:

https://zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju_IPA.doc , a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu.

 

Projekt “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” za glavni cilj ima unaprijediti zaštitu prava žrtava seksualnog nasilja te osigurati učinkovitu implementaciju EU standarda. Jedan od dugoročnih ciljeva projekta je razvijanje učinkovitog partnerstva između organizacija civilnog društva (OCD), institucija i lokalnih vlasti u borbi protiv seksualnog nasilja te prepoznavanje OCD-a kao relevantnog aktera u borbi protiv seksualnog nasilja te ostvarivanju ljudskih prava. Kako bi se postigao glavni cilj te osigurali dugoročni i kratkoročni rezultati, razvili smo grupu aktivnosti „A2 – Senzitizacija i aktivnouključivanje studenata humanističkih znanosti u Studentski edukacijski i volonterski program o seksualnom nasilju“. U sklopu navedene skupine aktivnosti planirana je i studentska edkaciju o sekusalnom nasilju i volontiranju u organizacijama civilnog društva.

Projekt “Relevantne institucije i organizacije civilnog društva – glas za žrtve seksualnog nasilja” uključuje Žensku sobu – Centar za seksualna prava, suradničku organizaciju Udrugu Brod – grupu za ženska ljudska prava te  partnersku organizaciju Grad Slavonski Brod.

Veselimo se Vašem odazivu!