Vijesti

Poziv na javno predavanje u Novskoj “Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima”

Ženska soba – Centar za seksualna prava i Srednja škola Novska Vas pozivaju na javno predavanje koje će se održati 2. listopada 2017. godine u prostoru Gradske knjižnice ”Ante Jagar”, Trg dr. Franje Tuđmana 4, Novska u trajanju od 16:00h do 17:15h.

Javno predavanje je namijenjeno svim zainteresiranim osobama, roditeljima djece koja pohađaju Srednju školu Novska kao i roditeljima djece iz drugih škola te široj javnosti.

Cilj javnog predavanja jest informirati roditelje i širu zainteresiranu javnost o pojavnim oblicima elektroničkog i elektroničkog seksualnog nasilja, posljedicama koje nasilje ostavlja te mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje. Govornice na javnom predavanju bit će članice Ženske sobe koje imaju dugogodišnje iskustvo rada na području nasilja, s naglaskom na seksualno nasilje, te predstavnica Srednje škole Novska.

Predavanje je dio projekta #sherajmoodgovorno u čijoj su provedbi sudjelovali učenice i učenici Srednje škole Novska, ali i učenice i učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar te Prve gimnazije Zagreb.

Organizira ga Ženska soba – Centar za seksualna prava u okviru projekta #sherajmoodgovorno koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Partneri na projektu su Ekonomska i turistička škola Daruvar, Srednja škola Novska i Prva gimnazija Zagreb.