Vijesti

Poziv na javnu akciju u Novskoj

Ženska soba – Centar za seksualna prava i Srednja škola Novska Vas pozivaju na javnu akciju koja će se održati 2. listopada 2017. godine koja će se održati na Trgu L.I. Oriovčanina, Novska u trajanju od 11:00h do 12:30h.

Cilj javne akcije jest utjecati na osvještavanje javnosti o problematici seksualnog nasilja putem Interneta i društvenih mreža nad i među djecom i mladima kroz promociju kampanje Sherajmoodgovorno koja se trenutno provodi putem Facebook-a, Instagram-a i YouTube-a.

U provedbi kampanje sudjeluju učenice i učenici Srednje škole Novska, Ekonomske i turističke škole Daruvar te Prve gimnazije iz Zagreba. Ključna riječ kampanje je #reagiraj, a svrha kampanje je informirati i osvijestiti djecu i mlade, njihove roditelje, stručne djelatnice i djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova te širu javnost o pojavnim oblicima nasilja putem Interneta, posljedicama koje nasilje ostavlja te o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške djeci i mladima koji doživljavaju nasilje.

Na javnoj akciji će sudjelovati učenice i učenici Srednje škole Novska koji će građanke i građane informirati o elektroničkom i elektroničkom seksualnom nasilju kroz dijeljenje tiskanih materijala koji su sastavni dio kampanje Sherajmoodgovorno.

Bilo bi nam iznimno drago kada bi se odazvali našem pozivu i zajedno s nama te učenicama i učenicima Vašeg grada vodili borbu protiv seksualnog nasilja na Internetu i društvenim mrežama nad i među djecom i mladima.