Vijesti

Poziv na 14. Povorku ponosa u Zagrebu „Glasnije i hrabrije: Antifašizam bez kompromisa!”

U subotu, 13. lipnja, u Zagrebu će se održati 14. po redu Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2015.. S početkom u 15 sati, okupljanjem na Trgu Marka Marulića, građani i građanke će proći središnjim zagrebačkim ulicama – Ulicom Farkaša Vukotinovića (“zeleni val”), Roosveltovim trgom, Trgom maršala Tita, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom, Šoštarićevom ulicom i Ribnjak ulicom. Manifestacija će završiti javnim skupom i koncertom grupe Nipplepeople u parku Ribnjak.

Slogan ovogodišnje povorke glasi ”Glasnije i hrabrije: Antifašizam – bez kompromisa!”, a organizatori ističu da svoju LGBTIQ Povorku ponosa posvećuju svim građankama i građanima. Ovdje prenosimo samo dio Proglasa ovogodišnjeg Pridea:

“Osnaživanjem široke fronte unutar koje djelujemo, želimo buditi nadu u to da su promjene ipak moguće. Ali ako želimo pravu borbu, a ne onu s vjetrenjačama, morat ćemo se više povezati. Morat ćemo biti glasnije, hrabrije i vidljivije! Odgovor radikalizaciji i mržnji mora biti zajednički glas široke i ujedinjene progresivne fronte!
Odavno smo sišli s margina i na njih se ne vraćamo. Pokažimo im koliko nas ima, jer mi smo snaga ovog društva!”

zg pride 2015