Vijesti

Poziv na edukaciju za studente i studentice medicinskog fakulteta, fakulteta sestrinstva, psihologije i primaljstva

POZIV NA EDUKACIJU ZA STUDENTE I STUDENTICE
„SEKSUALNO NASILJE I NASILJE U OBITELJI:
PREPOZNAVANJE I SPECIFIČNOSTI RADA S OSOBAMA
KOJE SU PREŽIVJELE NASILJE“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevnu edukaciju na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji namijenjenu studentima/cama u organizaciji Ženske sobe (www.zenskasoba.hr), a koja će se održati tijekom dva (2) dana:

16. rujna 2021. od 09:30h do 15:15

i

17. rujna 2021. od 09:00h do 15:30h

Dvodnevna edukacija će se održati za maksimalno 15 sudionika/ca poštujući epidemiološke mjere i propise. Mjesto održavanja dvodnevne edukacije bit će sudionicima/cama nakon prijave javljeno (uži centar Zagreb).

Edukaciju će voditi članice Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc., trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja. Predavačice na edukaciji su i članice organizacije, dr. sc. Maja Mamula, psihologinja i koordinatorica te Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., voditeljica pravnog tima.

Na dvodnevnoj edukaciji će se obrađivati teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje, te će se sudionike/ce educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno. Svim sudionicima/cama edukacije su osigurani radni materijali, osvježenje i ručak oba dana. Putne troškove nismo u mogućnosti financirati.

Edukacija je namijenjena studentima i studenticama medicinskih fakulteta, fakulteta sestrinstva, psihologije te primaljstva.

OBVEZE SUDIONIKA/CA EDUKACIJE:

  • sudjelovanje na oba dana edukacije (16. i 17. rujna 2021.)
  • grupno planiranje i sudjelovanje na javnom događanju (online ili javnoj akciji u Zagrebu, ovisno o epidemiološkim mogućnostima) koju će Ženska soba organizirati povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite mentalnog zdravlja (10. listopada)

Krajnji rok za prijavu je utorak, 14.09.2021. godine do 12:00 sati.

 Molimo Vas da na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis (obavezno treba sadržavati kontakt podatke)
  2. Motivacijsko pismo (ne duže od 2 kartice teksta)

Zainteresirani sudionici/ce će po završetku izvršenih obaveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu.

Edukacija je sastavni dio programa „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo i Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Veselimo se Vašim prijavama i sudjelovanju!