Vijesti

Poziv na edukaciju za studente i studentice „Seksualno nasilje i nasilje u obitelji: prepoznavanje i specifičnosti rada s osobama koje su preživjele nasilje“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevnu edukaciju na temu seksualnog nasilja i nasilja u obitelji namijenjenu studentima/cama u organizaciji Ženske sobe (www.zenskasoba.hr). Edukacija će se održati tijekom dva (2) dana:

19.10.2021. od 09:30h do 15:15h
i
20.10.2021. od 09:00h do 15:30h

Dvodnevna edukacija će se održati za maksimalno 15 sudionika/ca poštujući epidemiološke mjere i propise. Lokacija održavanja je Timeout Heritage Hotel Zagreb (Ilica 16, 10000 Zagreb) – Dvorana Spinout (https://out.city).

Edukaciju će voditi članice Ženske sobe, Josipa Tukara Komljenović, mag. soc. i Kristina Mihaljević, mag. paed. soc., trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici suzbijanja seksualnog nasilja. Predavačice na edukaciji su i članice organizacije, dr. sc. Maja Mamula, psihologinja i koordinatorica te Anamaria Drožđan-Kranjčec, mag. iur., voditeljica pravnog tima.

Na dvodnevnoj edukaciji će se obrađivati teme nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, pravnog aspekta nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, specifičnosti u radu s osobama koje su preživjele seksualno nasilje, te će se sudionike/ce educirati o vještinama i znanju potrebnim za prepoznavanje nasilja u budućem profesionalnom radu.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno. Svim sudionicima/cama edukacije su osigurani radni materijali, osvježenje i ručak za oba dana. Putni troškovi i smještaj nisu osigurani.

Edukacija je namijenjena studentima i studenticama medicinskih fakulteta, fakulteta sestrinstva, psihologije te studija primaljstva.

OBVEZE SUDIONIKA/CA EDUKACIJE:

  • sudjelovanje na oba dana edukacije (19. i 20. listopada 2021.)
  • grupno planiranje i sudjelovanje na javnom događanju (online ili javnoj akciji u Zagrebu, ovisno o epidemiološkim mogućnostima) koju će Ženska soba organizirati (npr. povodom 16. studenog – Međunarodnog dana tolerancije)

Krajnji rok za prijavu je petak, 15.10.2021. godine do 15:00 sati.

Molimo Vas da na e-mail Ženske sobe (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete Vaš životopis  (obavezno treba sadržavati kontakt podatke).

Zainteresirani sudionici/ce će po završetku izvršenih obaveza primiti potvrdu o završenoj edukaciji i volonterskom angažmanu (prema potrebi i u volontersku knjižicu).

Edukacija je sastavni dio programa „Centar za žrtve seksualnog nasilja“ kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo i Neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Veselimo se Vašim prijavama i sudjelovanju!