Vijesti

Poziv na javno predavanje u Zlataru

Članica Ženske sobe, Antonija Hojt Ilić održat će 14. svibnja, 2014. godine, s početkom u 10.00h javno predavanje naziva “Seksualno nasilje”. Javno predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Zlatara (Park hrvatske mladeži 2) u Zlataru.

Antonija Hojt Ilić, prof. socijalne pedagogije i voditeljica programa za mlade u Ženskoj sobi, govorit će o oblicima, rasprostranjenosti, posljedicama te pomoći i podršci za žrtve nasilja. Predavanje je namijenjeno članicama i članovima Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije te široj javnosti. Nakon predavanja Irena Sarta, savjetnica u Uredu za ravnopravnost spolova Vlade RH predstaviti će  Konvenciju Vijeća Europe za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatiju pod nazivom Istanbulska konvencija.

Javno predavanje održat će se uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije te je ono sastavni dio projekta Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske “Moj glas protiv nasilja”/”My voice against violence” koji financijski podržava Europska unija (u okviru Programa Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS). Projekt se odvija u suradnji sa dvije partnerske organizacije: Ženska soba – Centar za seksualna prava  i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.