Vijesti

Poziv na javno predavanje za studentice i studente “Seksualno nasilje s naglaskom na elektroničko seksualno nasilje”

Poštovane studentice i poštovani studenti, pozivamo Vas na javno predavanje naziva „Seksualno i elektroničko seksualno nasilje – prepoznavanje i mehanizmi zaštite“ koje će se održati:

18. svibnja 2021. godine
od 15 do 116,30 sati
putem Zooma.

Teme predavanja će obuhvaćati seksualno nasilje, elektroničko seksualno nasilje i važnost uključivanja mladih u rad organizacija civilnoga društva. Poseban naglasak bit će stavljen na prepoznavanje različitih oblika seksualnog nasilja, kao i na mehanizme zaštite i podrške. Nakon predavanja, bit će ostavljen prostor za pitanja i diskusiju.

Predavanje će održati članice Ženske sobe, koje imaju dugogodišnje iskustvo rada s mladima u području seksualnog i elektroničkog seksualnog nasilja, kao i aktivnog uključivanja mladih u rad organizacija civilnoga društva.

Javno predavanje se organizira u okviru projekta „Samo DA znači DA“, kojeg provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za građanske inicijative Poreč, Srednjom školom Mate Balota Poreč i Turističko – ugostiteljskom školom Antona Štifanića Poreč uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Opći cilj projekta jest prevencija seksualnog i elektroničkog seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima.

Ukoliko ste zainteresirani/e, pozivamo Vas da svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do 17.05.2021. godine (do 14:00 sati) putem e-maila zenska.soba@zenskasoba.hr. Kako bi prijava bila potpuna, potrebno je navesti ime i prezime, fakultet na kojem studirate (godina i smjer) te e-mail adresu. Nakon prijave će Vam biti proslijeđena poveznica za uključenje na predavanje.

Veselimo se Vašim prijavama!