Vijesti

Poziv na online okrugli stol „Potreba za podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje – iskustva iz prakse“

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na temu potrebe za podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje.

Okrugli stol će se održati 26. studenog 2021. godine, od 12:00 do 13:30 sati putem online platforme Zoom.

Cilj okruglog stola je podizanje razine svijesti o rasprostranjenosti problema seksualnog nasilja u Hrvatskoj i potrebi za sustavnom i sveobuhvatnom podrškom osobama koje su preživjele seksualno nasilje.

Izlagačice na okruglom stolu čine stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom rada na području nasilja u obitelji i seksualnog nasilja: dr. sc. Maja Mamula, psihologinja (Ženska soba), Marijana Senjak, psihologinja i psihoterapeutkinja (Ženska soba), Mirjana Kučer, pravnica (Domine), Lorena Zec, psihologinja (SOS RIJEKA – Centar za nenasilje i ljudska prava) i mr.sc. Sandra Batlak (Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Uprava za obitelj i socijalnu politiku).

Okrugli stol sastavni je dio programa „Unapređenje rada centra za žrtve seksualnog nasilja“ koji provodi Ženska soba uz financijsku podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Podršku povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.

Molimo Vas da potvrdite Vaše sudjelovanje najkasnije do ponedjeljka, 22.11.2021. godine  na e-mail adresu zenska.soba@zenskasoba.hr. Nakon prijave, dobit ćete poveznicu za sudjelovanje na sastanku.

Stojimo Vam na raspolaganju za sva pitanja putem e-maila: zenska.soba@zenskasoba.hr i telefona: 01/6119-174!