Vijesti

Poziv na predstavljanje Web stranice “Sigurno mjesto”

Ženska soba Vas poziva na predstavljanje web stranice „Sigurno mjesto“ koja će se održati

 22. veljače 2012.

U HOTELU DUBROVNIK S POČETKOM U 11 SATI

Web stranica Sigurno mjesto namijenjena je ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici. Osnovni ciljevi web stranice su olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja, kao i unaprjeđenje razmjene informacija između različitih tijela i institucija sa organizacijama civilnog društva.

Gošće i gosti koji će održati kratka uvodna izlaganjima bit će:

  • mr. sc. Zrinka Vrabec Mojzeš, Ured predsjednika Republike Hrvatske
  • Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih
  • mr. sc. Helena Štimac Radin, Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske
  • Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda
  • mr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe
Promociju projekta i web stranice  svojim će nastupom podržati Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas, zajedno s Jelenom Radan.

Predstavljanje web stranice okupit će brojne sudionike/ce iz javnog i civilnog sektora, nadležnih institucija, tijela državne uprave i organizacija civilnog društva, koje se bave prevencijom i suzbijanjem nasilja nad ženama.

Web stranica „Sigurno mjesto“ je dio nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“, koju podržavaju brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti. Među njima su brojni glazbenici/e – Jelena Radan, Meritas, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nina Badrić, Luka Nižetić, Ida Prester, Maja Vučić, Ivica Propadalo i bend Teška industrija, Davorin Bogović, Žan Jakopač, Ana i Mario Rucner, radijske voditeljice Irina Čulinović, Sonja Šarunić, Barbara Kolar, spisateljice Rujana Jeger i Mima Simić, sociolog i seksolog Aleksandar Štulhofer, glumačko-redateljska ekipa koju čine Ksenija Marinković, Urša Raukar, Goran Bogdan, Vinko Brešan, Mario Kovač, Ana Begić, Petra Dugandžić, Lada Bonacci, dizajner Ivica Skoko  i druge javne osobe.

Održavanje ovog predstavljanja financijski je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao i Grad Zagreb – Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je partner na projektu.