Vijesti

Poziv na promociju WEB stranice “Sigurno mjesto”

10.03.2012.

Cvjetni trg, Zagreb

Ženska soba – Centar za seksualna prava u subotu 10.03.2012. od 12-14h organizira promociju web stranice „Sigurno mjesto“ na Cvjetnom trgu u Zagrebu u sklopu nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“ te Vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite i svojim dolaskom uveličate ovaj događaj.
Sadržaj promocije:
  • prigodni glazbeni program
  • brojne poznate osobe koje podržavaju ovu kampanju
  • delikatese koje će za ovu prigodu pripremiti prošlogodišnji finalisti MasterChefa
  • majice koje je dizajnirao poznati hrvatski modni dizajner Ivica Skoko
  • voditeljice promocije Sonja Šarunić i Irina Čulinović

 

Sav prihod od prodaje majica i malih zalogaja koje spravljaju  MasterChefovi ide u korist medijske  kampanje “U tri klika biraj život bez nasilnika” koja je kao javna kampanja realizirana za 0 kuna.

Više o kampanji “U tri klika biraj život bez nasilnika”:

Okosnica kampanje „U tri klika biraj život bez nasilnika“ je promoviranje web stranice „Sigurno mjesto“ (www.sigurnomjesto.hr) koja je službeno pokrenuta 22. veljače 2012. godine, a namijenjena je ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici. Osnovni ciljevi web stranice su olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja, kao i unaprjeđenje razmjene informacija između različitih tijela i institucija sa organizacijama civilnog društva.

Ciljevi kampanje:

  • Informiranje građana/ki  o postojanju jedinstvene web stranice “Sigurno mjesto” za žene žrtve nasilja
  • Osvještavanje javnosti o problematici nasilja nad ženama

Pokretanje web stranice “Sigurno mjesto” financijski je  podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao i Grad Zagreb – Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je partner na projektu.