Vijesti

Poziv na trening „Spriječimo seksualno nasilje“

Zadovoljstvo nam je što Vas možemo pozvati na trening za volontere/ke,“Spriječimo seksualno nasilje”, koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Trening će se održati 30. studenog 2012. (od 10.00 h – 18 h) i 01. prosinca 2012. (od 10.00 h -16.00 h) u Hotelu Palace, Trg J.J.Strossmayera 10, Zagreb.

Na treningu će se obrađivati  teme rodno uvjetovanog nasilja, oblici i rasprostranjenost seksualnog nasilja, posljedice seksualnog nasilja, Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja u školama, oblici pomoći i zaštite te metodologija rada s mladima.

Trening će voditi Maja Vukmanić (prof. socijalne pedagogije) i Antonija Hojt (prof. socijalne pedagogije). Također, na treningu će kao gošća predavačica sudjelovati Ana Ergović Kuzmanović (socijalna radnica), voditeljica Odjela za organiziranje i pružanje podrške i pomoći žrtvama/svjedocima koja će prezentirati rad svojeg Odjela i upoznati sudionice/ke sa postupkom prijave nasilja nadležnim institucijama.

Nakon završenog treninga svaki volonter/ka će u suradnji s Ženskom sobom, provesti 2 radionice za mlade u srednjim školama  u svojim lokalnim zajednicama. Sudionici/ce će primiti  potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama.

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi  radionica, a prednost  imaju  oni s prebivalištem izvan Zagreba.

Trening je besplatan i obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga. Trening se provodi u okviru programa kojeg financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u suradnji sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Rok za prijave je 11. studeni 2012.

Molimo Vas da nam do isteka roka putem e-maila pošaljeteispunjenu prijavnicu i životopis.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje: prijavnica

Kontakt:
Antonija Hojt – asistentica na projektima
e-mail: zenska.soba@zenskasoba.hr
tel: 01/6119-174