Vijesti

Poziv na trening za volonerke i volontere “Budućnost bez nasilja!”

POZIV NA TRENING ZA VOLONTERE I VOLONTERKE

 Budućnost bez nasilja!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Budućnost bez nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

 02.02. – 03.02.2016. (utorak i srijeda)
u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

  1.  Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
  2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje (najkasnije do početka lipnja 2016. godine).

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 25. SIJEČNJA 2016.

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis
  2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na sljedećem linku: zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazacMZOS_2016.doc
  3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku: zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu

 Trening je sastavni dio projekta “Budućnost bez nasilja!” kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, Sisak.

Veselimo se Vašem odazivu!