Vijesti, Zajedno možemo više

POZIV NA TRENING ZA VOLONTERE/KE „ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE!“

Zadovoljstvo nam je što Vas možemo pozvati na trodnevni trening “Zajedno možemo više”, namijenjen studentima/cama, a koji organizira Ženska soba – Centar za seksualna prava.

Trening će se održati od 26. – 28.03.2015. u hotelu Terme Jezerčica, Donja Stubica. Na treningu će se obrađivati slijedeće teme: rodna ravnopravnost/ feminizam, rodno uvjetovano nasilje, oblici i rasprostranjenost seksualnog nasilja, posljedice seksualnog nasilja, uloga organizacija civilnog društva u suzbijanju nasilja nad ženama, oblici pomoći i zaštite, pravi aspekt nasilja nad ženama, uloga centara za socijalnu skrb u suzbijanju nasilja nad ženama, Protokol o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, te metodologija rada s mladima.

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja), a kao izlagačice sudjelovati će dr. sc. Maja Mamula (psihologinja, koordinatorica Ženske sobe), Štefica Karačić (socijalna radnica, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika/ca) te Lana Peto Kujundžić (sutkinja za mladež zagrebačkog Županijskog suda, predsjednica Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež).

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

•po završetku treninga provesti 2 radionice za mlade u srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama (u razdoblju od 01.04.2015. do 31.12.2015. godine)
•ostvariti minimalno 20 volonterskih sati u organizacijama civilnog društva u razdoblju od (u razdoblju od 01.04.2015. do 31.12.2015. godine)

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

Trening i smještaj su besplatni te je obvezno prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga. Osiguran je besplatan prijevoz za sudionice od Zagreba do Donje Stubice te povratak do Zagreba.

ROK ZA PRIJAVE JE 19. OŽUJKA 2015.

Molimo zainteresirane da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

1. Životopis
2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazac2015.doc
3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu

Trening je sastavni dio projekta “Zajedno možemo više!” kojega provode Ženska soba – Centar za seksualna prava (Zagreb) u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod – grupe za ženska ljudska prava (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika (Zagreb) i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež (Zagreb). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (www.strukturnifondovi.hr).